Berghs och Billerud planerar för hållbar framtid

Berghs School of Communication är en av världens ledande utbildningar inom kommunikation, pr och design. Kanske den allra bästa; flera år i rad har Berghs belönats med priset för bästa skola vid inofficiella reklam-VM i Cannes. Under förra året inledde Berghs ett samarbete med pappersproducenten Billerud.

– Billerud har stor kompetens inom förpackningar och uthålliga material, en kunskap som Berghs vill ge till framtidens designers och kommunikatörer. Samarbetet ska stärka skolans kompetens inom sustainability, säger Pål Pettersson, ämnesansvarig för grafisk design vid Berghs.
Jimmy Nyström
och Pål Pettersson.

 

Uthålliga material för framtiden

Utbildningen vid Berghs ligger nära verkligheten, med riktiga projekt och föreläsare som är aktiva utanför skolan. Nu diskuterar Berghs och Billerud hur man tillsammans ska ge framtidens designers och kommunikatörer kunskap om uthålliga material, och om hur dessa produceras.

– För oss är det oerhört värdefullt att få visa våra material för eleverna vid Berghs, samtidigt som vi kan lära oss mycket av dem, säger Jimmy Nyström, affärsutvecklare vid Billerud. Inte minst för arbetet kring en produkt som FibreForm kan det här samarbetet betyda väldigt mycket.

Nils Lindstrand

Kontakter
Berghs: +46 8 587 550 00
info@berghs.se

Billerud: +46 8 553 335 00
info@billerud.com